Structuuradvies

Hoe geef je structuur aan zaken? Hoe leg je procedures vast? Of het nu gaat om de werkzaamheden van uw medewerkers, uw actielijst of heel praktisch uw kantoor of boekenkast… het valt niet iedereen mee ‘zijn leven’ goed te structureren en organiseren. Samen kijken we hoe dit kan op een manier die bij jou past.

 

Veel van de dingen die we doen kun je vastleggen in een proces. Als je thee zet, kook je eerst water, pakt een glas, giet het water erin, hangt er een theezakje in en voilà! Dit is een heel eenvoudig voorbeeld, maar geeft in de kern weer wat we doen met structureren. Gezamenlijk kijken we naar de huidige processen, maken deze inzichtelijk en kijken we naar mogelijke verbeteringen. Eventuele verbeteringen kunnen we met je doorvoeren en vastleggen in jouw organisatie. Hierbij maken we gebruik van technieken uit de ´Lean` methode.

Daarnaast focust ‘structureren’ zich letterlijk op het structuur aanbrengen in een omgeving. Het logisch inrichten van een werkplek of het ordenen van (digitale) mappen. Zorgen dat informatie door alle betrokkenen op een goede en snelle manier gevonden kan worden. Maar MJB Consulting ondersteunt ook bij het structureren van gedachten, ideeën of plannen.

Tot slot houdt MJB Consulting zich bezig met het verzorgen van projectmanagement en -ondersteuning. Beheersing van tijd, geld, kwaliteit, organisatie, informatie en communicatie staan daarbij op een heel praktische wijze centraal. Kleine projecten, grote projecten, in elke fase van het project kunnen wij je van dienst zijn.

Wat kan MJB Consulting concreet voor jou betekenen?

  • Beschrijven van processen, protocollen en werkinstructies.
  • Optimaliseren van bestaande (bedrijfs)processen.
  • Structuuradvies in werk- en/of privéomgeving.
  • Projectmanagement en –ondersteuning.

MJB Consulting staat voor laagdrempelige en praktische ondersteuning. Dat komt ook tot uiting in onze tarieven. Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!