Werkwijze

MJB Consulting werkt op een praktische, persoonlijke en laagdrempelige wijze. Je krijgt geen ingewikkelde verhalen van een consultant die je vertelt wat je moet doen, maar we gaan sámen op zoek naar concrete antwoorden op de vragen die jij stelt. Open en eerlijke communicatie is daarbij een belangrijk uitgangspunt.

 

Integrale aanpak

MJB Consulting werkt op het snijvlak van communiceren en organiseren. Deze beide aandachtsgebieden zijn in veel gevallen nauw met elkaar verbonden. Een voorbeeld: een organisatie gaat een verandertraject in waarbij ze efficienter en klantgerichter gaan werken. Dit vraag aanpassingen in de manier van werken. Een goed veranderplan is daarvoor de basis. Minstens zo belangrijk is de vraag: hoe communiceren we met medewerkers over deze verandering? Hoe betrekken we hen in dit proces en zorgen we dat we met elkaar het beste eindresultaat neerzetten?

Een ander voorbeeld: een kapster besluit voor zichzelf te beginnen. Ze vraagt ons om te helpen bij het maken van een folder. Om een goede tekst te kunnen schrijven, vragen wij haar wat ze doet, waar ze voor staat. ‘Ik knip’… Je begrijpt al dat we verder moeten gaan: wat maakt jou uniek? Waarmee onderscheid je je van de duizenden andere kappers? Knip je bijvoorbeeld thuis, knip je kinderen of juist ouderen? Ben je een meer traditionele kapper of kan het jou niet kleurig en trendy genoeg?

Communicatie- en organisatievragen gaan in beide gevallen hand in hand. Met MJB Consulting heb je een partner naast je staan die met een integrale blik kijkt en de vragen stelt waarmee je écht verder komt.

 

Op maat

Het praktische en laagdrempelige karakter van MJB Consulting komt ook tot uiting in onze inzetbaarheid en bijbehorende tarieven. Voor alle diensten geldt dat jij bepaalt waar je ons voor inschakelt. Zoek je een partner om gewoon eens even een middag mee te sparren of juist iemand die je praktisch ondersteunt op de drukke momenten? Bruis je van de ideeën, maar weet je niet goed hoe je deze gestructureerd verder kunt uitwerken? Wil je je jubileum vieren, maar heb je geen zin in alle rompslomp eromheen? Neem contact met ons op! Samen bekijken we hoe wij jouw zorgen kunnen wegnemen.

 

Deze manier van werken spreekt me aan, laten we verder praten!