heb-het-lef

Wat kun je dat goed…daar zou je iets mee moeten doen!’ Menig ondernemend of creatief persoon zal dit weleens gehoord hebben van familie of vrienden. Maar hoeveel mensen hebben het lef dit ook daadwerkelijk te doen? Afgelopen week stond ik op een beurs en raakte ik in gesprek met verschillende mensen. Stuk voor stuk hadden ze het lef een onderneming te starten vanuit iets dat ze goed konden. Ze durfden voor hun talent te gaan staan en zich op die beurs te presenteren. Kleine ondernemers met soms grootse dromen, maar een nuchtere kijk op de wereld. ‘Gaat het mis, is er geen man overboord. Ik kan dan in ieder geval zeggen: ik heb het geprobeerd!’. Of je nu net begint of al jaren onderneemt, soms is het goed even terug te gaan naar de basis. Waar ben ik goed in, waar sta ik voor en doe ik daar nu ook écht wat mee? Heb jij het lef jezelf die vragen kritisch te stellen?