Graag uw aandacht voor het volgende: er gaat een gevaarlijke uitspraak door het land. Het fenomeen is al jaren bekend, maar blijft stug de kop op steken. Als u de uitspraak hoort, wees dan zeer alert op de tekst die erop volgt. Het negeren van de uitspraak kan leiden tot grote problemen. Wij roepen u da nook dringend op anderen actief te wijzen op de gevaren van de uitspraak.

Begaat u de fout de woorden zelf in de mond te nemen, schud dan meewarrig uw hoofd en vervang de eerder uitgesproken woorden dan zo snel mogelijk door een zin als: ik ga controleren of…

Wij sluiten dit bericht af met enkele recent gesignaleerde voorbeelden:

  • ‘Ik ga ervan uit dat ze dat wel begrijpen’
  • ‘Ik heb niets meer gehoord, dus ik ga ervan uit dat de boodschap is overgekomen’
  • ‘Ik ga ervan uit dat het goed komt’

U bent gewaarschuwd.

gevaar