Wat doe je voor werk? Die vraag stellen mensen elkaar regelmatig. Een antwoord op die vraag begint meestal met een fancy functietitel. Ik heb er natuurlijk ook één: communicatie- en organisatieprofessional… Tsja, dekt dat dan de lading? Niet echt voor mijn gevoel. I’m more in the business of being me… Marielle. Ik hoor je denken: dat klinkt leuk, maar wat heb ik daaraan? Wat levert mij dat op?

Een rondje langs de velden – met oud-collega’s, opdrachtgevers, relaties, vrienden en kennissen – biedt meer inzicht. ‘Een sparringpartner. Iemand die zaken heel grondig aanpakt. Die oog heeft voor details, maar juist ook het overzicht weet te bewaren. Die sterk is in het bij elkaar brengen van mensen en het coördineren van activiteiten en projecten. Die de dingen die ik zo graag wil zeggen zo begrijpelijk kan verwoorden, of het nu gaat om een persbericht, een jaarverslag of de communicatie rond een reorganisatie. De ‘ideale’ ceremoniemeester. Ze is accuraat, professioneel, praktisch, heeft een goed gevoel voor humor, is tactvol, maar neemt ook geen blad voor de mond als ze zaken ziet die verbeterd kunnen worden.’

Mensen werken blijkbaar met me samen om wie ik ben en hoe ik zaken oppak. Hoe vertaal je dat naar een goed marketingverhaal of in een goede functietitel? Misschien wel niet, misschien moet ik gewoon doen waar ik goed in ben: mezelf zijn! Zonder fancy functietitel, maar met de drive om met mijn kennis en ervaring het verschil te maken, samen met de mensen waar ik mee werk.

Kan jouw organisatie wel een ‘Marielle’ gebruiken? Ik kom graag bij je langs om eens kennis te maken en te kijken wat ik voor jouw business kan betekenen!